Logo

Zurek med kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Barszcz Bialy - White Borsjtj
 
250 g suppeurter (gulerod, pastinak, sellerirod, porre)
250 g kielbasa / polsk pølse (se opskrift)
500 g kartofler
2 dl rugmel surdej
1-2 spsk hvedemel 
1 fed hvidløg
salt, peber og persilledrys
 
Kog en bouillon / fond af suppeurter og 6 dl vand.
Si grønsagerne fra.
Skræl kartoflerne, skær dem i store tern kog i den let saltede fond.
Rør melet med et par spsk vand, og tilsæt bouillonen sammen med rugmel-surdejen og hvidløg knust med salt.
Skær pølsen i små stykker, tilsæt suppen og bring i kog.
Server med persilledrys og hårdkogte æg skåret i halve.
 
Rugmel surdej:
Mix 3/4 kop rugmel med 2 dl forkogt/varmt vand i en skål.
Læg et viskestykke over og lad det stå lunt i 4-5 dage.
 
(navnet Zurek kommer af den tilsatte surdej: zur)
 
Tips: suppen kan smages til med fx. dild, peberrod, eddike, vinaigre, brun farin. Den "rigtige smag" afhænger af hvor i Polen man er.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.676 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbærkage med citronglasurEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os