Logo

Rugsigtebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
4 ½ dl lunkent vand
225 g sigtemel
ca. 200 g rugmel
1 ½ tsk salt
ca. 2 - 3 dl hvedemel

Gæren udrøres i vandet, der tilsættes salt, og lidt efter lidt sigtemel samt rugmel. Dejen slås godt sammen. Tages ud på bordet og æltes igennem med hvedemel, til den er blank og smidig, den skal være ret lind. Hæver med fugtigt klæde i 45 min - 60 min. til dobbelt størrelse. Slås ned og arbejdes igennem. Formes til brød, og lægges i smurt form. Efter hæver i 30 min. Snittes, pensles og bages ved 200ºC i 40 - 50 min. Bages ude af formen de sidste 10 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her