Logo

Tigerrejer med stærk-sød sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tigerrejer med stærk-sød sauce

Trækul:      Direkte

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 25 min. + 15 min. marinering. Stegetid: 2-3 minutter

 

16 tigerrejer, pillede og med tarmstrengen fjernet

1 fed hvidløg, finthakket

2 spsk olivenolie

salt og friskkværnet sort peber

Stærk-sød sauce:

1 fed hvidløg, knust

2 spsk lys soyasauce

3 spsk flydende honning

1 lime, revet skal og saft

2 spsk grofthakket frisk koriander

1 tsk chiliflager

 

A. Skær 8 bambusspid i længder på hver 10 cm.

Læg dem i koldt vand i mindst ½ time.

Lav imens et lille bitte snit langs re­jernes ryg og fjern den mørke tarmstreng. Skyl rejerne og dup dem tørre med køkkenrulle.

Læg dem i en skål sammen med det hakkede hvidløg og olivenolien.

Drys med rigeligt salt og pe­ber og vend rejerne i olieblandingen.

Læg låg på og lad rejerne marinere i 15 min.

 

B. Stærk-sød sauce: Hæld det knuste hvidløg, soyasauce, hon­ning, limeskal og halvdelen af limesaften, koriander og chiliflager i en skål.

Pisk blandingen godt sammen og hæld den op i en lille skål, så den kan bruges som dip.

 

C. Sæt to tigerrejer på hvert spid.

Grill dem direkte over middel varme i 2-3 min., til de er lyserøde og møre, og vend dem en gang under stegningen.

Serveres varme med saucen til.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her