
 
En dejlig fiskeret med autentisk, kinesisk smag. Den er
meget lækker, let at lave og passer til hele familien. Sundt og godt. 中国鱼
• Fisk indeholder omega-3 fedtsyrer som nedsætter risiko- en
for blodpropper. 
 Forberedelse 10 min. +
marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kinesisk fisk 
800 g hvide fileter af fx aborre eller torsk 
½ dl kinesisk soya 
2 spsk friskpresset citronsaft 
2 spsk sake eller alkoholfri mirin 
¼-½ tsk Fem krydderier (1)
1 porre, den hvide del 
1 rød peberfrugt 
5 cm frisk ingefær 
* Fremgangsmåde: 
1 Skyl fiskefileterne og læg dem i et ovnfast fad. 
Bland soya, citronsaft, sake og fem krydderier. 
Hæld blandingen over fisken. 
Dæk til og lad det marinere koldt mindst 1 time. 
 
2 Skyl porren og skær roden og de grønne blade af. 
Skær den hvide og lysegrønne del i 5 cm lange stykker. 
Del stykkerne på langs og skær dem siden i julienne strimler.
Rens peberfrugten og skær også den i tynde strimler. 
Skræl ingefæren og hak den fint. 
 
3 Læg grønsagerne i bunden af en dampkoger. 
Læg fisken ovenpå. 
Hvis du ikke har en dampkoger beklæder du en lille rist med
bagepapir. 
Lav små huller i papiret og stil risten i en gryde eller
wok. 
 
4 Hæld vand i bunden af dampkogeren og bring i kog ved jævn
varme. 
Damp fisken i 10-12 min. 
Fisken er færdig når den deler sig når man rører den med en
kniv. 
Server den med ris og grønsager, samt varm Saké. 
 
Tips & råd 

Anvend en skarp kniv når du skal skære porren i julienne. 
 
(1) Kinesisk krydderiblanding indeholder 2 tsk stødt
stjerneanis. 1 tsk stødt kørvel, ½ tsk ingefær, ½ tsk kommen og ½ tsk karry.
 
Saké er en japansk vin som er fremstillet af ris. I Danmark
findes mange sorter, fx Ozeki, som er fremstillet i USA og er mindre sød end
den japansk fremstillede Gekkeikan. Begge indeholder omkring 15% alkohol. En
alkoholfri variant, mirin, findes i asiatiske butikker. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal174 = kJ 730 
Kulhydrat 3 g Protein'36 g Fedt 2 g (10%) Fibre 1 g