Logo

Serbisk fiskesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg fiskefileter af 2-3 forskellige slags fisk (fx torsk sej rødspætte
eller helleflynder)
 
Til fiskefond:
2 l. vand
1 dl tør hvidvin
fiskehoveder skrog og finner
1 porre
4 skalotteløg
1 laurbærblad
5-6 hvide peberkorn
 
Endvidere:
4 skalotteløg
2 røde peberfrugter
1-2 fed hvidløg
3 spsk konc. tomatpuré
1 knsp cayennepeber
1 spsk friskhakket merian eller 1 tsk tørret
75 g (små) hvide bønner
salt, peber
 
Til drys: 1 lille bdt persille
 
Skyl bønnerne og læg dem i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 tim.
Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk, koldt vand til de er møre, ca 45 min.
 
Fiskefonden: Gør porre og løg i stand og snit dem groft.
Kom alle ingredienser til fonden i en gryde, bring den langsomt i kog, skum omhyggeligt og lad fonden simre uden låg i 20-25 min.
Si fonden, mål 1 ½ l af og kom den tilbage i gryden.
Pil skalotteløgene og hak dem fint, befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i tynde strimler.
Bring fonden i kog igen og tilsæt skalotteløg, peberfrugter, knust hvidløg, tomatpuré og krydderier.
Lad det koge for svag varme i ca 5 min.
Gå fisken efter for småben og skær den i mundrette stykker.
Kom fisken i suppen og lad den småkoge i 4-5 min.
Varm de kogte hvide bønner i suppen det sidste min.
Smag til med salt og peber.
Servér suppen rygende varm, drysset med friskhakket persille fx som forret.
 
Tips:  Nyd suppen med godt brød eller flûtes til. Den er så mættende, at
den kan gøre det ud for hovedret. Husk at få fiskehoveder, -skrog, og
-finner med, hvis fiskehandleren fileterer. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.034 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her