Logo

Farseret dyrebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dyrebov
Fars:
375 g hakket flæskesmåkød
2 spsk (strøgne) hvedemel
2 finthakkede mini løg
salt, peber
1 tsk stødt basilikum
¼ tsk stødt timian
1 dl fløde
1 æg
100 g letrøget spæk
3 spsk hedvin
 
Dyreboven udbenes, hvilket vildthandleren gerne gør for Dem.
Alt til farsen røres sammen på sædvanlig vis, spredes i dyreboven, som
forinden afpudses.
Rulles derefter sammen og ombindes.
Den pensles over det hele med olie, drysses med lidt hvedemel iblandet salt
samt nykværnet peber og lægges i et velsmurt, ovnfast fad.
Ca. 75 g koldt smør fordeles i tynde skiver ovenpå, og dyreboven brunes
ved god varme.
Efter et kvarters tid hældes 3 dl piskefløde blandet med 2 dl vildtsky
over.
Fadet dækkes med et stykke folie (skal lægges let hen over), blusset
dæmpes, og dyreboven steger ca. ¾ time.
Tages ud, skyen sies fra, hældes direkte i saucegryden, tilsættes en
skefuld gelé eller to og en smule kulør.
Saucen jævnes ganske let og smages til.
Spises med bagte hvidløgskartofler samt med gelé - gerne af rønnebær -
eller med en god salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her