1 kg renset græskarkød i tern 
1 dl vand 
250 g sukker (gerne rørsukker) 
skallen af 1 citron 
2 kanelstænger 
8 nelliker 
1 tsk stødt el. frisk revet ingefær 
evt. Atamon
  
Pak citronskal, kanelstænger og nelliker ind i gaze. 
Bring vand, sukker og ingefær i kog, kom græskarstykkerne og 
gazeposen i, og lad det småkoge i en halv time under jævntlig omrøring. 
Tag gazeposen op og blend resten i en foodprocessor. 
Der frigøres meget saft fra frugtkødet, og derfor kan det være 
nødvendigt at koge græskarsmørret lidt mere ind, under stadig 
omrøring. 
Tilsæt evt. Atamon og fyld det op i rene, evt. Atamonskyllede sylteglas. 
Opbevar det på et koldt og mørkt sted. 
Når sylteglasset er blevet åbnet, bør det opbevares i køleskab. 
Uåbnet kan græskarsmørret holde sig i op til to måneder. 
Hvis man ikke ønsker at tilsætte konserveringsmiddel, er det en god idé 
at sterilisere sylteglasset inden brug: Kom glasset op i en gryde og hæld 
koldt vand ved, indtil det dækker. Kog glasset i minimum 10 min. 
Opbevar glasset i vandet, indtil det skal bruges. Kom græskarsmørret 
op i glasset. Hæld lidt af det kogende vand fra, så det dækker ¾ op 
omkring glasset. Luk det og kom det - oprejst - ned i gryden med det 
kogende vand. Kog og afkøl.