Logo

Grillet laks med krydderurtesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 15-20 min. Ikke fryse-egnet.
(4 personer)

godt 1 kg benfri rå laks med skind
3 spsk olie
2-3 tsk groft salt
Krydderurtesauce:
3 dl fiskebouillon
2 dl hvidvin
2 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
2 æggeblommer
3 spsk klippet dild
2 spsk fintklippet
purløg
salt og peber
Tilbehør:
nye kartofler
grønsager

Begynd med saucen:
Kom vin og bouillon i en gryde og bring det i kog.
Jævn det med hvedemel udrørt i lidt bouillon.
Pisk fløde og æggeblommer sammen og pisk det i.
Varm det til nærheden af kogepunktet, mens der røres.
Bland krydderurterne i og krydr med salt og peber.
Gnid laksestykket med olie og salt og læg det med skindsiden nedad på grillristen, ca. 20 cm fra glødelaget.
Steg fisken 15-20 min.
Tag forsigtigt laksen over på et spækkebræt og lad den hvile ganske kort, før der skæres af den.
Server krydderurtesaucen til sammen med nye kartofler og grønsager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.871 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her