Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 15-20 min. Ikke fryse-egnet. 
(4 personer) 
godt 1 kg benfri rå laks med skind 
3 spsk olie 
2-3 tsk groft salt 
Krydderurtesauce: 
3 dl fiskebouillon 
2 dl hvidvin 
2 spsk hvedemel 
1 dl piskefløde 
2 æggeblommer 
3 spsk klippet dild 
2 spsk fintklippet 
purløg 
salt og peber 
Tilbehør: 
nye kartofler 
grønsager 
Begynd med saucen: 
Kom vin og bouillon i en gryde og bring det i kog. 
Jævn det med hvedemel udrørt i lidt bouillon. 
Pisk fløde og æggeblommer sammen og pisk det i. 
Varm det til nærheden af kogepunktet, mens der røres. 
Bland krydderurterne i og krydr med salt og peber. 
Gnid laksestykket med olie og salt og læg det med skindsiden nedad på grillristen, ca. 20 cm fra glødelaget. 
Steg fisken 15-20 min. 
Tag forsigtigt laksen over på et spækkebræt og lad den hvile ganske kort, før der skæres af den. 
Server krydderurtesaucen til sammen med nye kartofler og grønsager.