Logo

Kanin, stegt i gryde, med sennep

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kanin (ca. 2 kg )
100 g dijonsennep (4-6 spsk )
150 g letsaltet flæsk (uden svær og ben)
6 skalotteløg,
2 fed hvidløg,
75 g smør,
2 ½ dl tør hvidvin,
krydderurtebuket fx persille, laurbærblad og timian
salt, peber,
1 dl piskefløde,
saften af en ½ citron.
250 g champignon,
30 g smør.

1. Kaniner købes flåede og udtagne. Skær hovedet af og kasser det. Skær lårene og forbenene af og del ryggen i 4 dele på tværs. Kaninen er nu delt i 8 stykker.

2. Krydr kaninstykkerne med salt og peber og smør dem godt ind i dijonsenneppen.

3. Skær flæsket i små terninger. Pil løgene og hak dem groft.

4. Brun flæsketerningerne i en tykbundet gryde. Tag dem op med en hulske og smelt smørret i fedtet.

5. Svits de hakkede løg og de hele, pillede hvidløgsfed heri. Brun derefter kaninstykkerne. Kort, ellers bliver senneppen bitter.

6. Tilsæt hvidvinen og krydderurtebuketten og lad retten stå ved svag varme under låg, til kødet er mørt, ca. 50 minutter.

7. Skær rod skiven af champignonerne. Skyl dem kort, tør dem og skær dem i skiver.

8. Svits champignonskiverne i smørret på en pande og stil dem til side.

9. Tag kaninkødet op med en hulske, læg det i et halv dybt fad og dæk med alufolie, så kødet holder sig varmt.

10. Si skyen op i en gryde. Tilsæt piskefløden og lad den koge lidt ind. Tilsæt champignonskiverne og flæsketerningerne og smag til med salt og peber. Pisk citronsaften i.

11. Hæld saucen over kaninkødet og server straks.

Tips: Saucen kan jævnes med lidt Maizena hvedemel. Serveret med pillekartofler eller ris. Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her