Logo

Lammekølle a la boulangere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lammekølle a la boulangere
Billede venligst indsendt af Colin Hicks

# Ingredienser
1500 g lammekølle
salt og peber
2000 g små kartofler
250 g skalotteløg
3 fed hvidløg
2 bundt persille
2 kviste frisk rosmarin
40 g smør
5 dl lys kalvebouillon

* Tilberedning
Gnid lammekøllen med salt og peber.
Skræl kartoflerne og pil løgene.
Bland de knuste hvidløg med finthakkede krydderurter.

Læg kartofler og løg lagvis i et smurt fad skiftevis med krydderurteblandingen.
Drys også salt og peber mellem lagene.

Læg lammekøllen på kartoffelblandingen og fordel smørklatter over køllen.
Sæt fadet i en 200 ºC varm ovn og lad lammekøllen stege 45 minutter.

Vend den kom smørklatter på og steg endnu 45 minutter.

INFO: Boulangere er en fransk betegnelse for "bager", der traditionelt blev brugt til at betegne madretter bagt af en "lokal" bager, når franske hjem ikke havde adgang til ovne inde i hjemmet. Således blev a la boulangere et begreb, der blev brugt til at beskrive forskellige madretter bagt i en ovn, som i dag almindeligvis anvendes på retter som lamme-boulangere, hvor lam er bagt i et fad med løg og kartofler placeret under kødet.

Stammer oprindeligt fra en gammel fransk Boucherie slagterbutik.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.753 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1332206-02-2022 10:14:09 madABC.dk
Hej Klaus. Da kartoflerne skal ligge i lag vil skiver være det bedste.
1331905-02-2022 10:56:20 Klaus Sender
skal kartofler skæres i kvarter/skiver eller skal de være hele?

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her