Logo

Glasurboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
2 spsk sukker
3 dl æg
1 tsk kanel
reven muskatnød
500 g hvedemel
½ tsk salt
75 g smør
2 æg
175 g rosiner

Glasur:
1 tsk flormelis
4 spsk mælk

Varm mælken op, til den er håndvarm.
Rør gæren med 1 tsk sukker og 1 dl af mælken.
Lad det stå til det skummer.
Blødgør smørret i resten af mælken i kasserollen.
Pisk æggene sammen.
Sigt melet og bland kanel og lidt reven muskatnød, samt salt og resten af sukkeret i.
Tilsæt gær, æg samt mælk og smør.
Rør dejen og ælt den derefter på et melstrøet bord med rosinerne.
Læg dejen i en smurt skål og dæk med smurt husholdningsfilm.
Lad den hæve i en time.
Slå dejen ned, ælt den og lad den stå i 30 minutter.
Del den i 18 stykker, der trilles til boller.
Skær et kors i dem og lad dem hæve lunt i 15 minutter.
Rør flormelis med 4 spsk mælk.
Smør bollerne med glasur og bag dem i en varm ovn ved 220°C i 15 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.990 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her