Logo

Kylling Burgundisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling Burgundisk

 

Mør kylling i en robust urtesauce er en typisk familiefavorit. Server med pasta, nudler eller kogte kartofler. Landligt.

• Kog kartoflerne med skrællen på. Derved bevares mange af de vitaminer og mineraler, der findes lige under skrællen.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Burgundisk kylling:

1½ kg kylling (1-2 stk)

6 fed hvidløg

4 skalotteløg

1 stor gulerod

2 spsk hvedemel

1 spsk olie

1½ dl rødvin

1 dl hønsebouillon

1 spsk tomatpasta

½ tsk tørret rosmarin

¼ tsk sort peber

salt

hakket persille til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Del kyllingen i 8 dele.

Pil og halver hvidløgsfed og skalotteløg.

Skræl guleroden, skær den i skiver.

 

2 Vend kyllingestykkerne i melet.

Opvarm 2 tsk af olien på en pande ved stærk varme.

Brun kyllingestykkerne i ca. 6 min., læg dem til side og hold dem varme.

 

3 Skru ned for varmen på panden og kom resten af olien på.

Svits hvidløg, skalotteløg og gulerod ca. 4 min.

 

4 Tilsæt vin, hønsebouillon, tomatpasta, rosmarin, peber og smag til med salt.

Bring det i kog.

 

5 Læg kyllingen i saucen.

Sænk til lav varme, læg låg på og lad det simre til kyllingen er gennemstegt, ca. 25 min. Garner med persille og server straks.

 

Tips & råd

 

Kylling Burgundisk

Skalotteløget er medlem af løgfamilien. Smagen er en mellemting mellem løg og hvidløg, men smagen er ret mild. Skalotteløg må ikke steges for hårdt, ellers får de en bitter smag. Løgets farve er svagt beige-rosa og de kan købes i grøntforretningerne hele året.

Opbevar altid løgene på en sval, tør og godt ventileret plads. For at få evt. løglugt af hænderne kan du gnide dem med citron.

Rengør skærebrættet med mild ammoniak og vand hvis du vil fjerne løglugt.

 

FRYSNING: Retten kan opbevares i fryseren i 3 måneder.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 324 = kJ 1361

Kulhydrat 8 g Protein 55 g Fedt 8 g (22%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.440 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her