Logo

Sandart med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150-200 g sandart (efter sult eller fangst).
1 æble.
1 håndfuld frisk spinat.
50 g østershatte.
Saucen:
1 glas tør hvidvin.
1.5 dl fiskefond (kan være lavet på torskeben).
1 stilk timian.
2 spsk smør.
Muskatnød.
       
Sandarten afskælles grundigt, skaæres i fileter og benen fjernes.
Spinaten vaskes grundigt i flere hold koldt vand.
Æblerne skylles og skæres i både.
Østershattene rives i grove flager.
I en pande med høj kant (sauteuse) kommes hvidvin, fiskefond, timian og
bådene af et halvt æble. sandarten skåret i passende stykker lægges i og
fisken pocheres forsigtig under låg 7-10 minutter - efter tykkelse.
Tag fisken op og hold den varm. fonden koges ned til ½ og smørret
piskes i lidt ad gangen.
Smag saucen til.
På en pande ristes resten af æblerne og østershattene i lidt smør.
Når de er møre, vendes spinaten i - den er færdig på sekunder - og der
krydres med salt og peber, samt muskatnød.
Ret an på varmt fad og servér evt. med pasta til eller friskbagte flûtes.
 
Tips:  Stik en stoppenål i fisken på det tykkeste sted - lad den sidde lidt
og mærk med nålen på kinden. Er nålen varm, er fisken færdig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 648 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her