
 
Dette er en meget enkel måde at lave denne klassiske ret på.
Nogle få ændringer gør at den tilberedes på kortere tid men med fuld smag.
Velsmagende.
• Skalotteløg indeholder meget fiber og praktisk taget ingen
kalorier. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 
 
# Råvarer til Penne Napolitana
6 Portioner 
375 g penne pasta 
6 tomater 
½ dl frisk basilikum 
2 spsk tomatpuré 
1 spsk balsamicovineddike 
4-6 ansjosfileter (valgfrit) 
8 skalotteløg 
120 g sorte oliven uden sten 
¼ tsk friskkværnet sort peber 
purløg eller forårs løg til garnering 
reven parmesanost 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt lidt olie så
pastaen ikke klæber sammen. 
Læg pastaen i og kog efter pakkens anvisninger. 
Lad pastaen dryppe af 
 
2Kør tomater, basilikum, tomatpuré, vineddike og ansjoser i
foodprocessoren, til det er en grovkornet masse.
Kør ikke massen for længe, for så bliver saucen for tynd. 
 
3 Hæld pureen på en teflonpande. 
Skiv skalotteløgene tyndt og kom dem i pureen sammen med
oliven og sort peber. 
Bring det i kog og dæmp varmen. 
Lad det simre i 10 min. 
 
4 Fordel pastaen på tallerkener og hæld saucen ovenpå. 
Garner med purløg. 
Server med oliven, reven parmesanost og sort peber. 
 
Tips & råd
 
Ansjoser kan købes på glas eller i dåse. Visse ansjoser er
stærkere end andre. 
Ansjoser som er lagt i olie har oftest den mildeste smag. 
 

Lav din egen fuldkornspasta ved at blande 10 dl
fuldkornsmel, 1 æg, 2 spsk olie og tilstrækkeligt med vand til at binde dejen.
 
MIKROOVNSTIPS 
Læg pureen sammen med oliven, skalotteløg og peber i en
mikroegnet skål. Dæk med mikrofolie og varm på høj effekt i 5 min. Pastaen kan
også koges i mikroovn, men det tager lige så lang tid som på komfuret 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 247 = kJ 1037 
Kulhydrat 46 g Protein 9 g Fedt 3 g (11 %) Fibre 3 g