Logo

Gougères

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

­(20 stk a ca. 20 g)
 
250 g koldt vand
75 g sødmælk
125 g smør "demi-sel"
¼ revet muskatblomme
½ g selle­risalt
½ g havsalt
250 g hvedemel Tipo "00"
4 æg
125 g reven Gruyere
 
Pynt: 1 æg og  reven Gruyere
 
Kag vand, sødmælk og smør op.
Krydr med reven mus­kat, sellerisalt og havsalt.
Tilsæt hvedemel, rør grundigt til en lind dej og tag gryden væk fra komfuret.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør til sidst den revne Gruyere i.
 
Fyld dejen på en sprøjtepose og sprøjt valnøddestore "smølfehatte" ud på en bagemåtte.
Pensl med sam­menpisket æg og drys lidt reven Gruyere over.
 
Sæt gougèrerne i en 225º varm varmluftsovn, skru over på damp og samtidig ned på 175º og giv dem 4 minut­ter.
Fjern så dampen og bag dem færdig i 9-10 minut­ter.
Har man ikke ovn med damp, kan stilles en lille bakke kogende vand ind i bunden af ovnen.
 
Gougères kan bages 1 time før servering, men lun dem kort inden de sættes på bordet.
Red.: Gougères minder lidt om danske vandbakkelser til­sat ost.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her