Logo

Laksetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 6 personer

200 g hvedemel
100 g smør/margarine
2 cl olie
4 cl vand ca. afhængig af melets kvalitet
½-1 tsk salt
100 g røget laks
¼ lille skalotteløg
1 tsk reven parmesan
¼ saften fra ¼ citron
peber
3-3 ¼ dl piskefløde

Dejen blandes i en køkkenmaskine: hvedemel, fedtstof køres til det smuldrer, olie tilsættes sammen med salt og til sidst samles dejen med vandet. Skal helst hvile, så den ikke trækker sig sammen under bagningen.
Fyld: Laksestumper, løgstumper, parmesan og citronsaft køres i blender eller køkkenmaskine, lidt af fløden tilsættes, hvis det kører fast, og herefter resten af fløden, der køres, indtil massen tykner (pas på). Smag til.
En tærteform, 20 cm i diameter beklædes med dejen, brug eventuelt knoerne, den er lidt skør, skal hænge ud over kanten. Prikkes og forbages ca. 15 min. ved 200ºC midt i ovnen.
Herefter hældes fyldet i, og tærten bager videre ca. 15-20 min. indtil den ikke flyder mere.
Kanterne skæres rene og tærten serveres tempereret - pynt evt. med karse i kanten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her