3 pærer 
150 g sukker 
1 ½ dl vand 
1 spsk citronsaft 
2-3 spsk mandelflager 
3 dl piskefløde el. vaniljeis 
 
Sauce: 
150 g chokolade 
½ -1 dl vand 
½ -1 dl sukker 
1-2 tsk vaniljesukker 
 
Del pærene i 2 og fjern kernehuset, lad stilkene sidde på. 
Kog vand sukker og citronsaft op. 
Kog forsigtigt pærene i sukkerlagen til de er knapt møre. 
Tag dem op og lad dem køle af. 
Rist mandlerne på en tør pande eller i en ovn. 
Kom Chokolade, sukker, vaniljesukkerog vand i en skål. 
Varm saucen forsigtigt op i vandbad el. mikroovn. 
Lad pærerne dryppe godt af. 
Fyld isen el. cremen i pærerne og pynt med mandler og mynteblade. 
Server med varm chokoladesauce.