1 spsk  smør  
1 stor fintskåret gulerod  
Finthakket skalotteløg  
5 dl god fiskebouillon  
½ g stødt safran  
1-2 dl hvidvin  
1 stor flået tomat  
2 spsk  klippet dild  
3 dl letpisket piskefløde  
Salt og peber  
½ kilo pillede kogte skalrejer  
4 spsk  cremefraiche  
1 tsk revet peberrod eller presset hvidløg
 
Steg gulerod og løg møre i smørret uden det tager farve. 
Tilsæt fiskebouillon. 
Lad det koge sagte under låg i ca. 5 min. 
Opløs safranen i lidt af vinen. 
Rør det i gryden sammen med den resterende vin. 
Tilsæt tomatkød i terninger og dild. 
Lad det snurre et par min. 
Rør fløden i og smag til med salt og peber. 
Tilsæt rejerne og varm suppen op. Den må ikke koge. 
Bland cremefraiche med peberrod eller hvidløg. 
Server suppen i portionsskåle med små klatter cremefraiche og evt. 
butterdejsfisk.