1 culottesteg, á ca 1,250 kg (ca 25O g pr person) 
2 spsk olie 
2 spsk smør 
salt og peber 
Forvarm ovnen til 175°C. 
Rids culotten på fedtsiden, gnid den med salt og peber. 
Culotten brunes ved stærk varme på en pande, i smør og olie, som derefter smides væk.
Læg de brunede stege på en ovnrist med en bradepande under og sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter. 
Stegetermometer: 62°C for medium/rosa
Lad herefter stegene hvile utildækket i 20 minutter, før de skæres ud. 
Begynd med at skære fra den spidse ende. 
Halvvejs igennem vendes stegen og skæres modsat.
Kan også steges som Gammeldags oksesteg:
Brunes i 250°C varm ovn og steges videre på rist i 3 timer ved 150ºC. 
Efter 1 time tilsættes vand i bradepanden.