Logo

Grønne fiskefrikadeller med råkost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønne fiskefrikadeller med råkost

 

Rør selv farsen til frikadellerne med masser af grønt det er nemt, hvis du har en foodprocessor. Alternativt kan du hakke de friske grønsager og krydderurter og røre dem i en færdigkøbt fiskefars.

2-3 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 10 min.

 

#

Fiskefrikadeller:

300 g filet af torsk, sej eller laks

1 tsk salt

½ løg

1-2 spsk hvedemel eller kartoffelmel

1 æg

1-1½ dl mælk eller fløde

friskkværnet peber

200 g optøet hakket grønkål eller spinat

persille, dild, purløg eller andre friske krydderurter

15 g smør

1 spsk olie

 

Råkostsalat:

3-4 store gulerødder

1-2 æbler

3-4 spsk appelsin- eller citronsaft

2-3 spsk rosiner

 

Tilbehør:

kogte eller stegte kartofler

evt. remoulade

*

 

Skær fisken i mindre stykker, og kør dem til fars i en foodprocessor/hurtighakker.

Tilsæt salt, revet løg, og de øvrige ingredienser mælken dog lidt ad gangen.

Smag til med peber, og tilsæt afdryppet grønkål eller spinat samt krydderurter efter smag.

Lad farsen hvile i køleskabet 20 min. før brug.

Skræl gulerødder og æbler, og riv dem groft.

Vend dem sammen med saft og rosiner.

Form farsen til frikadeller, og steg dem på en pande med smør og olie i 4-5 min. på hver side.

Server frikadellerne med kogte eller stegte kartofler, råkostsalat og evt. remoulade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.083 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her