Logo

Ovnbagt torsk med rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt torsk med rodfrugter


#

1 dl vand
2 porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
500 g frossen rodfrugtblanding
¼ liter madlavningsfløde 18%
3 spsk frosne blandede krydderurter
1 tsk groft salt samt friskkværnet peber


400 g torskefilet uden skind
1 ½ spsk frosne blandede krydderurter
½ tsk groft salt samt friskkværnet peber
Tilbehør: 1 kg kogte, skrællede kartofler + 1 citron

*
Bring vandet i kog i en gryde.

Tilsæt porrerne og kog dem i ca. 1 min.

Tilsæt den frosne rodfrugtblanding og kog i yderligere ca. 2 min. eller til grønsagerne er tøet op.

Lad dem dryppe af i et dørslag.

Kom grønsagerne tilbage i gryden og tilsæt madlavningsfløde, krydderurter, salt og peber.

Vend godt rundt og fordel grønsager og fløde i ovnfaste portionsskåle (a ca. ½ liter).
Rens og tør fisken.

Skær den i 12 lige store stykker og fordel fiskestykkerne ovenpå grønsagerne. Drys med krydderurter, salt og peber og bag retten midt i ovnen ca. 10 min. ved 250°C.
 
Tips: I stedet for kartofler som tilbehør kan man servere ris eller brød.

Ovnbagt torsk med rodfrugter kan også tilberedes i en stor ovnfast form (ca 5x20x20 cm).
I stedet for at bruge en frossen rodfrugtblanding kan man naturligvis også bruge friske rodfrugter. Lav en blanding af fx gulerødder, persillerødder og knoldselleri. Skær grønsagerne i stave eller andre mundrette bidder.

Ikke fryseegnet 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.080 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her