Logo

Honningkage Christiansfeld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den gode fra Christiansfeld

Til 1 bradepandeform, ca. 3 l:


500 g honning (fast type)
125 g lys rørsukker
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
3 store sammenpiskede æg
1 dl yoghurt naturel, gerne 10%, men den magre du'r også
500 g hvedemel
2 tsk hjortetaksalt.
Fyld:
400 g abrikosmarmelade, koges op og gnides gennem en si
500 g ren rå marcipan.
Glasur:
300 g flormelis, røres med 4-5 spsk vand.
*
A) Smelt honning og sukker sammen, og afkøl blandingen.

 

B) Rør først krydderier og et æg ad gangen i den lunkne honningmasse, dernæst yoghurt og mel blandet med hjortetaksalt.

C) Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i en 150-160°C varm ovn i ca. 30-35 minutter. Afkøl.

 

D) Skær den kolde kage i strimler, flæk dem, pensl med varmet, siet abrikosmarmelade og dæk med strimler af udrullet marcipan.
Læg toppen på og smør glasur på.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.931 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her