 
 
På mange opfordringer bringer vi her opskriften på de lækre
jødekager, der traditionen tro blev bagt til juletræsfest i Blåkildegård. 
# Råvarer til Jødekager
5 dl hvedemel 
½ tsk hjortetaksalt 
½ tsk ingefærpulver 
2 citroner reven skal af 
200 g smør 
1½ dl sukker 
1 æg 
Pynt: 1 sammenpisket æg og kanelsukker. 
Når de skal være ekstra fine, kan de også pyntes med
finthakkede mandler
 
* Fremgangsmåde:
Bland mel, hjortetaksalt og ingefær godt sammen. 
Tilsæt reven skal af 2 citroner og sørg for det bliver godt
blandet ind i melet. 
Skær smørret i små tern og kom det ned i skålen sammen med sukker og 1 æg. 
Ælt dejen godt samen med hænderne og stil det i køleskabet i mindst 1 time. 
Rul dejen tyndt ud, og tryk den ud i forskellige figurer. 
Lægges på en bageplade med bagepapir. 
Pensles med æg og drysses med kanelsukker. 
Bages ved 200 grader i ca 5 minutter eller til de er gyldne.
Afkøles på bagerist.