Logo

Græsk landbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græsk landbrød

 

Dette brød er nemt at gå til og smager skønt til nærmest alting. Helt klart en favorit hos mange!

Hvis tiden er knap, så kan brødet sagtens koldhæve natten over i køleskabet, men brug en stor skål og halver mængden af gær. Så skal det bare lige hæve 45 min på køkkenbordet inden det er klar til at komme i ovnen.

#

75 g gær

5 dl kærnemælk

500 g sigtemel

1 spsk salt

1 spsk flydende honning

450 g hvedemel

*

 

Udrør 75 g gær med 5 dl lunet kærnemælk.

Rør 500 g sigtemel i sammen med 1 spsk salt, 1 spsk honning og 300 g hvedemel.

Rør dejen godt sammen.

Ælt yderligere 150 g hvedemel i dejen - den skal være fast og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 2 timer.

 

Form dejen til et brød og snit 3-4 snit på oversiden.

Pensel brødet med olivenolie og drys med en smule mel.

Lad det efterhæve i 40 min.

 

Bag brødet på ovnens nederste rille ved 200 °C i ca. 1 time.

Bruger du ikke varmluft, så skal ovnen stå på ca. 220 °C.

Når brødet er færdigt vil det lyde hult, hvis du banker let på bunden.

Afkøl på bagerist.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her