
 
Røget kalkunbryst kan du købe i pålægsmontren, lige klar til
brug. Den røgede smag er god sammen med hummus • Ricottaost er en mager italiensk friskost som bruges på
samme måde som hytteost . 
• Hummus er lavet af kikærter. 
Tilberedning 15 min. 8-10 portioner (36 stk.) 
 
# Råvarer til Kalkunruller til party
100-150 g røget kalkunbryst i ½ cm-tykke skiver 
1½ dl (150 g) ricottaost eller hytteost 
1½ dl hummus 
(købes færdig eller hjemmelavet, se Tips & råd) 
1½ dl hakket bladpersille 
1 spsk frisk koriander 
1 tsk reven citronskal 
1 spsk friskpresset citronsaft 
2 tsk grovkornet sennep 
6 færdigkøbte hvedetortillas 
* Fremgangsmåde:
1 Bland friskost, hummus, persille, koriander, citronskal,
citronsaft og sennep i en stor skål eller i en foodprocessor. 
Fordel pastaen på tortillaerne. 
 
2 Skær kalkunkødet (eller brug kylling) i små tern og fordel
det over ostemassen. 
Tryk forsigtigt kødet ned i massen. 
 
3 Rul tortillaerne så hårdt som muligt til faste ruller. 
Læg hver rulle på et stykke plastfolie og rul sammen. 
Opbevar rullerne i køleskabet og skær hver af dem i 6
stykker lige inden serveringen. 
 
Tips & råd 

Kyllingekød er også godt. Tag skindet af røget eller grillet
kylling, skiv og tern fileterne. 
 
Hummus er let at lave selv: 
Hæld 100 g kikærter i en gryde og hæld så meget vand på, at
det lige dækker. 
Kog dem møre, 30 min. 
Kom 2 fed hvidløg i kogevandet. 
Lad ærterne køle af i vandet. 
Hæld ærter med væde og hvidløg i en foodprocessor og kør det
til en ensartet masse. 
Tilsæt 4 tsk olie, lidt ad gangen, 2 spsk citronsaft, 2 spsk
yoghurt, ½ tsk salt og ¼ tsk hvid peber. 
 
Variation: 
Kompletter oste- og hummusfyldet med fx finthakkede,
soltørrede tomater eller peberfrugt. Krydr med karry eller pesto. 
Kødet kan erstattes med tynde skiver salami eller røget
skinke. 
 
PR. STK.: Energi: Kcal 49 = kJ 206 
Kulhydrat 7 g Protein 3 g Fedt 1 g (18%) Fibre 1 g