
Tilpasset camping og Trangia sæt - Hvis det ellers passer ind i den opskrift du følger, vælges en lille gryde til at lave sauce i. 
 
Paprikasauce
½ løg 
2 tomater 
En halv rød peber 
1 dl hvidvin 
1 dl fløde 
Oregano eller timian
Lidt chilipulver og paprika 
Salt og peber 
Olie 
Smørbolle, se Smørbolle, sovs og sauce på camping 
  
Finthakket løg steges i olie. Hæld hvidvinen på og kog ind til det halve. 
Hak tomater og peberfrugt fint, og kom det i gryden. 
Tilsæt fløde, og kom de øvrige ingredienser i. 
Når saucen er gennemvarm, jævnes med smørbolle til rette konsistens. 
 

Ostesauce 
2 dl fløde eller mælk 
50 g revet ost 
½ mozzarella 
Revet muskatnød, salt og peber 
Smørbolle, se Smørbolle, sovs og sauce på camping 
 
Mælken bringes i kog, tilsættes oste samt krydderier. 
Jævnes med smørbolle. 
 

Champignonsauce 
2 dl fløde eller mælk 
1 løg 
½ bakke champignon 
En klat smør 
1 fed hvidløg 
Smørbolle, se Smørbolle, sovs og sauce på camping 
En lille håndfuld hakket persille 
Revet muskatnød, salt og peber 
  
Svits hakket løg og hvidløg i smør. 
Champignon skåret i halve tilsættes og svitses til de har halv størrelse. 
Hæld mælken på og kog igennem. 
Jævn saucen med smørbolle og tilsæt revet muskatnød, persille, salt og peber.