Logo

Fødselsdagscupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fødselsdagscupcakes

Kagerne kan fx pyntes med fødselarens initialer eller små kagelys.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur og pynt:

115 g usaltet smør

225 g flormelis, sigtet

1 tsk vaniljeekstrakt

200 g hvid fondant

175 g blå fondant

175 g rød fondant sukkerkugler med sølvglans

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Pisk smør og flormelis sammen i en skål, til det er blødt og cremet. Tilsæt vanilje og pisk igen.

Smør glasuren på kagerne.

Rul hvid fondant ud (tykkelse: 3 mm).

Skær 18 cirkler (diameter: 6 cm) ud og læg dem på de glaserede kager.

Rul rød og blå fondant ud (tykkelse: 3 mm).

Tryk små bogstaver ud med kageudstikkere og læg dem oven på den hvide fondant og pynt med sølvkugler.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Fødselsdagscupcakes med kirsebær og mandler

Følg basisopskriften.

Fold 2 spsk hakkede kandiserede kirsebær og 2 spsk hakkede, smuttede mandler i dejen, når den er rørt sammen.

 

Fødselsdagscupcakes med appelsin

Følg basisopskriften.

Tilsæt 1 tsk appelsinekstrakt til dejen, når den er rørt sammen.

 

Fødselsdagscupcakes med kandiseret frugt

Følg basisopskriften.

Fold 3 spsk hakket kandiseret citrusskal i dejen, når den er rørt sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.126 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her