
 
Alletiders danske og nemme kage, der kan bages hele året: Omvendt
æblekage. 
Til 6 personer Tilberedningstid: 1 time 
#
4-5 æbler 
1 citron 
2 spsk melis 
50 g smør 
Dej: 
160 g (2 dl) melis 
150 g smør 
2 æg 
175 g (3 dl) hvedemel 
1 tsk bagepulver 
flormelis 
piskefløde
*
1. Beklæd en springform med alufolie. (Ellers løber fyldet
ud). 
Tænd for ovnen 190 °C. 
2. Skræl æblerne og stik kernehuset ud. 
Skær dem i tykke skiver, 2-3 af hvert æble. 
Riv citronskallen fint. 
Damp æblestykkerne i citronsaft og 1 dl vand i 2-3 min. 
3. Rør 50 g smør og 3 spsk melis sammen. 
Smør det ud i bunden af formen. 
Læg de afdryppede æbleskiver tæt ved siden af hinanden i
formen. 
4. Rør dejen sammen af sukker og smør, tilsæt reven
citronskal og æg. 
Sigt mel og bagepulver i og rør det sammen. 
Hæld dejen over frugten. 
Bag kagen midt i den varme ovn i ca. 45 min. 
Prøv med en tandstikker eller kagenål, om kagen er
gennembagt. 
5. Lad kagen køle lidt i formen, inden den vendes ud på en
bagerist med bunden op. 
Drys den med flormelis. 
Serveres lun eller kold med flødeskum til.