
 
Tærten er bagt med en creme rørt med to slags ost og krydret
med en smule paprika. 
4-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 1 time. Bagetid:
40 min.
*
Tærtebund: 
125 g smør 
175 g hvedemel 
½ tsk fint salt 
1 æg 
3-4 spsk groft hvedemel eller hvedemel 
 
Fyld: 
4 æg 
3½ dl piskefløde (evt. halvdelen sødmælk) 
1 drys paprika 
lidt salt og friskkværnet peber 
50 g mild fast ost 
50 g blåskimmelost 
frisk basilikum 
*
Salat med asparges: 
1 grønt salathoved 
2 bundter grønne asparges 
1 potte frisk basilikum 
*
TÆRTE: Smuldr smør og hvedemel med salt, evt. i en
foodprocessor. 
Saml dejen med et æg. 
Lad den hvile i køleskabe i mindst 1 time. 
Rul dejen ud i groft hvedemel eller mel, og beklæd en
tærteform (20-22 cm i diameter) med dejen.
Tryk kanterne godt til, og prik bunden af tærten grundigt
med en gaffel. 
Sæt tærteformen i køleskab i 15 min. 
Forbag tærtebunden i 10 min. ved 225 °C. 
Tag den ud, og skru ned til 175 °C. 
Pisk æg sammen med fløde og evt. mælk samt krydderier. 
Riv osten, og tilsæt halvdelen. 
Tryk blåskimmelosten gennem en sigte ned i æggemassen. 
Pisk til ensartet konsistens. 
Hæld forsigtigt fyldet i den forbagte tærtebund, og bag
tærten i 25-35 min. ved 175 °C i, til fyldet er fast. 
Drys med resten af den revne ost, og bag videre i ca. 5 min.
til tærten er gylden. 
 
SALAT: Knæk de træede ender af aspargeserne. 
Skær aspargeserne i stykker på ca. 3 cm. 
Kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand. 
Dryp dem af i en sigte. 
Bland stykker af grøn salat med basilikumblade og de
afkølede asparges. 
 
Pynt ostetærten med basilikum, og nyd den lun med salat med
asparges. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin