
500 g hakket skinkekød, kalkun eller kylling, max. 8 %
 rasp
1 æg
1 løg, fint revet
salt og peber
Sauce:
2 tsk olivenolie
½ løg
 frisk ingefær
½ syrligt æble
½ - 1 spsk karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
 suppe fra kødbollerne eller bouillon
 skummetmælk
2 - 3 spsk Maizena
Tilbehør: Valgfri mængde ris – til du er mæt
*
Ingredienserne til farsen æltes godt sammen, den skal være ret fast. 
Lad derefter farsen hvile køligt i en halv times tid. 
Form farsen til kødboller i ønsket størrelse ved hjælp af en ske og den ene håndflade. 
Både ske og hånd kan skylles med koldt vand for at lette arbejdet. 
Kog kødbollerne i rigeligt med vand tilsat salt i 5 - 10 min alt efter kødbollernes størrelse. 
De skal føles helt faste, når man trykker på dem. 
Kog kun 1 lag boller ad gangen. 
Tag kødbollerne op med en hulske, og læg dem i en si. 
Kog næste omgang kødboller.
Sauce: Pil og hak løg og hvidløg, skræl ingefæren, og hak den meget fint. 
Svits løg, hvidløg og ingefær ved jævn varme. 
Skær æblet i små tern. 
Tilsæt æble, karry, gurkemeje og spidskommen, og svits det hele et øjeblik under omrøring.
Tilsæt  suppe fra kødbollerne, og lad saucen koge i ca. 10 min. 
Rør Maizenaen ud i den kolde mælk, og jævn saucen.
Smag den til med salt og peber og evt. mere karry. 
Kog saucen i nogle minutter. 
Læg kødbollerne i karrysaucen, og varm dem igennem. 
Serveres med ris.
Tips: For at få en mere traditionel karrysauce kan man udelade ingefær, hvidløg, gurkemeje og spidskommen. Den mængde karry, som anvendes, bør tilpasses efter karryens styrke og familiens smag.