
Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse boller med birkes, for eksempel til morgenmaden en søndag. 
# Ingredienser 
25 g gær 
3 dl mælk 
100 g smør 
500 g hvedemel 
2 tsk sukker 
1 tsk salt 
æg til pensling 
1 spsk mørke birkes 
1 spsk lyse birkes 
* Tilberedning
Varm 1½ dl mælk op med smør, til smørret er smeltet. 
Hæld det sammen med resten af mælken, og opløs gær, sukker og salt heri. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig. 
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 35 minutter. 
Slå dejen ned, og form til 16 boller. pensl med æg, tryk den penslede flade i en underkop med birkes. 
Stil atter til hævning i ca. 20 minutter, inden bollerne bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 15 minutter.