
 
Vi har vendt groft
knuste marengskys i triflien, ligesom de gør i den engelske dessert: Eaton
Mess. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
 
#
250 g friske
stikkelsbær (rensede) 
½ dl vand 
2-3 spsk sukker 
1 dl piskefløde 
1-1½ æggehvide (evt.
pasteuriserede) 
6 marengskys
*
 
Kog stikkelsbærrene
med vand 8-10 min. og smag til med sukker. 
Hæld det ud på en
tallerken, så det kan køle hurtigt af. 
 
Pisk fløden til
skum. 
Pisk æggehviderne
stive med 1 spsk sukker. 
Vend flødeskum og
æggehvidemasse sammen og tilsæt groft knuste marengs. 
 
Anret
stikkelsbærkompotten lagvis med marengsskummet i 2 glas.
 
TIPS: Kog et stykke
vanilje- eller kanelstang sammen med stikkelsbærrene.