
 
Desserten er en klassisk stikkelsbærgrød, der netop nu kan
laves af friske grønne eller røde stikkelsbær.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10min. Fryse-egnet (ca. 4
personer) 
 
#
750 g stikkelsbær 
250 g sukker 
3 dl vand 
½ dl kartoffelmel 
 
Drys: mandler (hakkede) 
Tilbehør: piskefløde eller mælk 
*
 
Skyl stikkelsbærrene og klip blomster og stilke af. 
Læg dem i en gryde med sukker og 2½ dl vand og kog dem møre
ca. 10 min. 
 
Rør kartoffelmel ud i resten af vandet. 
Tag gryden af varmen og rør jævningen i grøden må ikke koge.
Hæld grøden i en skål og drys et tyndt lag sukker på toppen,
så grøden ikke trækker skind. 
 
Server stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk og
drys med hakkede mandler.