Logo

Stikkelsbærgrød med flødeskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbærgrød med flødeskum

 

Desserten er en dejlig klassiker: Grød kogt på stikkelsbær. Har du friske hyldeblomster til rådighed, så kast en lille håndfuld i grøden det sidste minut af kogetiden. Det smager overraskende godt.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min. Fryse-egnet. (4 personer)

 

#

750 g stikkelsbær

3 dl vand

250 g sukker

2-3 spsk kartoffelmel

 

Tilbehør:

1-2 dl piskefløde

30 g mandler (flager eller splitter)

*

 

Nip stikkelsbærrene og skyl dem.

Kog dem møre med 2½ dl vand og sukker ca. 10 min.

 

Rør kartoffelmel ud i resten af vandet.

Tag gryden af varmen og rør blandingen i frugten til passende konsistens grøden må ikke koge.

 

Hæld grøden i en skål og drys et tyndt lag sukker på toppen, så den ikke trækker skind.

Server stikkelsbærgrøden afkølet med flødeskum og drys med mandelsplitter.

Stikkelsbærgrød med flødeskum

 

TIPS: Rist gerne mandlerne gyldne på en tør pande. Det giver dem mere smag.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her