Logo

Stikkelsbærgrød med fløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stikkelsbærgrød med fløde

 

Desserten er en klassisk stikkelsbærgrød, der netop nu kan laves af friske grønne eller røde stikkelsbær.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10min. Fryse-egnet (ca. 4 personer)

 

#

750 g stikkelsbær

250 g sukker

3 dl vand

½ dl kartoffelmel

 

Drys: mandler (hakkede)

Tilbehør: piskefløde eller mælk

*

 

Skyl stikkelsbærrene og klip blomster og stilke af.

Læg dem i en gryde med sukker og 2½ dl vand og kog dem møre ca. 10 min.

 

Rør kartoffelmel ud i resten af vandet.

Tag gryden af varmen og rør jævningen i grøden må ikke koge.

Hæld grøden i en skål og drys et tyndt lag sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind.

 

Server stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk og drys med hakkede mandler.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlagDe fine små tærter er fyldt med friske stikkelsbær og blød vaniljecreme. På toppen er et...
• StikkelsbærtrifliStikkelsbærtrifli, pyntet med flødeskum er en ældgammel dessert, som sjældent ses mere....
• Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlagDe fine små tærter er fyldt med friske stikkelsbær og blød vaniljecreme. På toppen er et...
• FigentærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os