
 
Gulerødderne gør kagen saftig, citronen gør den frisk og
mandler og kanel giver kagen en speciel, anderledes og mild smag. En klassisk
kage. 
• Dæk kagen med chokolade, hvis du vil have den mindre sød.
Forberedelse 1 time. Bagning. 50 min. 12-14 stk.
 
# Råvarer til Gulerodskage Schweizisk
4 gulerødder 
reven skal af 1 citron 
3 spsk friskpresset citronsaft 
5 æg 
2 spsk koldt vand 
1 dl sukker 
2 spsk vaniljesukker 
1 nip salt 
1 tsk kanel 
300 g malede mandler 
⅔ dl
hvedemel 
⅓ dl
kartoffelmel 
1 tsk bagepulver 
GLASUR: 
2½ dl flormelis 
½ æggehvide 
1-2 tsk vand eller citronsaft 
marcipan og frugtfarve til garnering 
*
 
Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 175 °C. 
Skræl og riv gulerødderne. 
Bland dem med citronskal og citronsaft. 
Del æggene i blommer og hvider og bland hviderne med 2 spsk
koldt vand. 
Pisk æggehviderne til skum. 
Pisk sukker, vaniljesukker, salt og kanel med æggehviderne. 
 
2 Rør æggeblommerne en ad gangen i æggehviderne. 
Vend derefter gulerødderne i lidt ad gangen. 
Bland mandler, mel, kartoffelmel og bagepulver. 
Vend forsigtigt melblandingen i dejen. 
 
3 Smør en springform (26 cm i diameter) med fedtstof. 
Beklæd bunden med bagepapir. 
Hæld dejen i og glat overfladen. 
Bag i ovnen ca. 50 min. 
Lad kagen hvile 10 min, inden du fjerner ringen på formen. 
Garner som anvist under Tips & råd. 
 
Tips & råd
 
 
Glasur: rør æggehvide og flormelis sammen med 1-2 tsk vand
eller appelsinsaft. 
Glasuren må ikke blive for tynd. 
Lad kagen blive helt kold inden du lægger glasuren på. 
 
 
Garnering: tag 25 g hvid marcipan og lidt frugtfarve og lav
små gulerødder. 
Garner kagen med gulerødderne. 
 
PR. STK.: Energi: Kcal 278 = kJ 1167 
Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 14 g (45%) Fibre 2 g