Logo

Gulerodskage Schweizisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerodskage Schweizisk

 

Gulerødderne gør kagen saftig, citronen gør den frisk og mandler og kanel giver kagen en speciel, anderledes og mild smag. En klassisk kage.

• Dæk kagen med chokolade, hvis du vil have den mindre sød.

Forberedelse 1 time. Bagning. 50 min. 12-14 stk.

 

# Råvarer til Gulerodskage Schweizisk

4 gulerødder

reven skal af 1 citron

3 spsk friskpresset citronsaft

5 æg

2 spsk koldt vand

1 dl sukker

2 spsk vaniljesukker

1 nip salt

1 tsk kanel

300 g malede mandler

dl hvedemel

dl kartoffelmel

1 tsk bagepulver

GLASUR:

2½ dl flormelis

½ æggehvide

1-2 tsk vand eller citronsaft

marcipan og frugtfarve til garnering

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C.

Skræl og riv gulerødderne.

Bland dem med citronskal og citronsaft.

Del æggene i blommer og hvider og bland hviderne med 2 spsk koldt vand.

Pisk æggehviderne til skum.

Pisk sukker, vaniljesukker, salt og kanel med æggehviderne.

 

2 Rør æggeblommerne en ad gangen i æggehviderne.

Vend derefter gulerødderne i lidt ad gangen.

Bland mandler, mel, kartoffelmel og bagepulver.

Vend forsigtigt melblandingen i dejen.

 

3 Smør en springform (26 cm i diameter) med fedtstof.

Beklæd bunden med bagepapir.

Hæld dejen i og glat overfladen.

Bag i ovnen ca. 50 min.

Lad kagen hvile 10 min, inden du fjerner ringen på formen.

Garner som anvist under Tips & råd.

 

Tips & råd


Gulerodskage Schweizisk 

Glasur: rør æggehvide og flormelis sammen med 1-2 tsk vand eller appelsinsaft.

Glasuren må ikke blive for tynd.

Lad kagen blive helt kold inden du lægger glasuren på.


Gulerodskage Schweizisk 

Garnering: tag 25 g hvid marcipan og lidt frugtfarve og lav små gulerødder.

Garner kagen med gulerødderne.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 278 = kJ 1167

Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 14 g (45%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.304 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her