
 
En klassisk gulerodskage, men med kant! Overrask dine gæster
med en skøn, krydret gulerodskage a la Indien. 
Gulerodskage går aldrig af mode, og pifter du den op med
mandler og skønne krydderier, får den en anelse mere kant end den traditionelle
gulerodskage.
 
# Det skal du bruge:
175 g brun farin
2 dl vindruekerneolie
3 æg
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
5 dl revet gulerod
50 g mandler, grofthakkede
50 g rosiner
 
Glasur:
125 g flormelis
1 spsk blødt smør
3-4 spsk appelsin eller citronsaft
*
 
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 °C. 
Hæld brun farin og olie i en skål, og pisk det sammen med
håndmikser. 
Pisk æggene i 1 ad gangen. 
Rør mel, bagepulver og natron i dejen sammen med kanel og
ingefær. 
Tilsæt revet gulerod, mandler og rosiner. 
Hæld dejen i en smurt springform, der er 22 cm i diameter,
og bag kagen i 45-50 minutter.
 
Test med en kødnål, om kagen har fået nok. 
Hænger der ikke noget på nålen, er kagen færdig. 
Afkøl kagen på en bagerist.
 
Rør flormelis og smør sammen med appelsin- eller citronsaft.
Er glasuren for tynd, røres mere florsukker i. Glasuren skal
være tyk. 
Smør glasuren på kagen, og server. 
Alternativt kan du drysse den med flormelis.