
 
Grillet laks med en
hjemmelavet sommersalat er dansk sommer på tallerkenen. Moderne mormor.
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Stegetid: 7 min. 
#
Sommersalat: 
175-200 g rygeost 
2 dl skyr 
1 bundt radiser 
1 agurk eller 2
skoleagurker 
1 lille bundt purløg
salt og peber 
 
Grillet laks: 
4 stk laksefilet
(500-600 g) 
1 spsk rapsolie 
 
Tilbehør: 
¾-1 kg nye kartofler
evt. smør 
*
 
Pisk rygeost og skyr
sammen i en skål. 
Skær rensede radiser
i tykke skiver og agurken i tynde skiver. 
Gem lidt af radiser
og agurk til pynt, og vend resten i rygeostcremen. 
Smag til med salt og
peber. 
Anret salaten i en
skål, og pynt med radiser, agurk og fintsnittet purløg. 
 
Pensl laksestykkerne
med lidt olie, og steg dem på en varm grill eller grillpande i ca. 5 min. på
skind siden og 2 min. på den anden side. 
Krydr med salt og
peber. 
Server laksen med sommersalat
og kogte, nye kartofler evt. med en klat smør. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin