5 kg fuldmodne tomater 
2 kg æbler 
½ kg løg 
3 røde peberfrugter 
65 gram salt 
250 gram sukker 
1 dl eddike 
5 tsk  Atamonpulver eller 5 dessertskeer flydende Atamon 
 
Tomaterne skylles og skæres i mindre stykker. 
Æblerne skylles og skæres ligeledes i mindre stykker (man fjerner 
blomst, stilk og kernehus.) 
Løg pille og skæres i kvarte. 
Peberfrugterne renses dvs. man fjerner stilk og kerner. 
Det hele males nu hurtigt igennem en kødmaskine. 
Alternativt kan anvendes en food processor
Mosen koges sagte i ca. 30 minutter sammen med salt, sukker og eddike. 
Mosen gnides gennem et dørslag. 
Pureen koges igen nu i 10 – 15 minutter uden låg. 
Atamon tilsættes. 
Pureen fyldes i varme, Atamonskyllede flasker, der bindes til med det samme.