Læg bøffer midt på stegeristen og grill dem ved den direkte metode. De viste stegetider er til kød, der ønskes medium (grill kødet lidt længere, hvis det ønskes gennemstegt). Vend kødet efter halvdelen af stegetiden. Lad altid kød hvile, dækket af alufolie, i 10-15 min., når du har taget det af grillen. Ikke alene giver det saften mulighed for at samle kraft, men kødet fortsætter med at stege og når således en perfekt indvendig temperatur. Stege og store stykker kød lægges midt på stegeristen og grilles ved den indirekte metode i nedenstående antal minutter eller timer.
Alle tider er til medium-stegt kød.
Kød der skal grilles Vægt/størrelse Stegetid Stegetermometer
Mørbrad, filet,
T-bone og højreb 2,5 cm tykke 8-10 minutter 71°C
- 4 cm tykke 14-16 minutter 71°C
- 5 cm tykke 20-15 minutter 71°C
Culotte eller tyksteg 450-900 g 7 minutter pr side 71°C
Spidsbryst 2250-2750 g 2 ½-3 timer 71°C
Tyndsteg uden ben 1750-2750 g 2-2 ½ timer 71°C
Burgere/hakkebøffer 2 cm tykke ca. 10 minutter 71°C
Kalvekoteletter 2 cm tykke 10-12 minutter 71°C
- 2,5 cm tykke 14 minutter 71°C
- 3,5 cm tykke 16-18 minutter 71°C