Logo

Okse- og kalvekød når du griller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Læg bøffer midt på stegeristen og grill dem ved den direkte metode. De viste stegetider er til kød, der ønskes medium (grill kødet lidt længere, hvis det ønskes gennemstegt). Vend kødet efter halvdelen af stegetiden. Lad altid kød hvile, dækket af alufolie, i 10-15 min., når du har taget det af grillen. Ikke alene giver det saften mulighed for at samle kraft, men kødet fortsætter med at stege og når således en perfekt indvendig temperatur. Stege og store stykker kød lægges midt på stegeristen og grilles ved den indirekte metode i nedenstående antal minutter eller timer.

Alle tider er til medium-stegt kød.

 

Kød der skal grilles   Vægt/størrelse Stegetid               Stegetermometer

Mørbrad, filet,

T-bone og højreb     2,5 cm tykke    8-10 minutter        71°C

 -                            4 cm tykke      14-16 minutter       71°C

 -                            5 cm tykke      20-15 minutter       71°C

Culotte eller tyksteg  450-900 g       7 minutter pr side   71°C

Spidsbryst               2250-2750 g    2 ½-3 timer         71°C

Tyndsteg uden ben   1750-2750 g    2-2 ½ timer         71°C

Burgere/hakkebøffer  2 cm tykke      ca. 10 minutter       71°C

Kalvekoteletter          2 cm tykke      10-12 minutter       71°C

 -                            2,5 cm tykke    14 minutter            71°C

 -                            3,5 cm tykke    16-18 minutter       71°C

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.078 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her