Logo

Oste- og lakse salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oste- og lakse salat

 

En elegant frokost- eller forret som ikke er besværlig at lave. Hvis du bruger den som forret, kan du anvende mere tid på hovedretten. Festligt • Salat og grønsager til forret gør det lettere for maven at fordøje maden • Hytteost indeholder meget kalcium.

Tilberedning 30 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Oste- og lakse salat:

50 g fersk røget laks

50 g stærk ost

½ tynd porre

1 fed hvidløg

1 bundt persille

1 bundt radiser

2 hoveder julesalat

100 g hytteost

2 spsk fløde

1 tsk citronsaft

salt og peber

1 spsk græskar- eller solsikkekerner

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skær osten i tern.

Gør porren i stand og hak den.

Pil og pres hvidløget.

Hak persillen fint.

Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver.

Skær laksen i strimler eller tern.

 

2 Skyl og læg otte fine julesalatblade til side.

Skyl og hak resten af julesalaten fint.

 

3 Bland hytteosten med fløde og citronsaft.

Bland derefter ostetern, porre, presset hvidløg, halvdelen af persillen, radiser, laks og den hakkede julesalat i.

Smag til med salt og sort peber.

Rist græskarkernerne på en tør pande til de begynder at dufte.

 

4 Læg de hele julesalatblade på en tallerken og fyld dem med salat.

Drys græskarkerner og persille over.

Server med friske baguetter eller toast.

 

Tips & råd

 

Skyl salaten i en balje med vand. så bevares smag og vitaminer bedre.

Julesalat er en sart salattype. så behandl den forsigtigt.

 

Rist kerner og nødder uden fedt på en pande, så smagen fremhæves.

Drys dem over salaten eller madretten, det giver en fin farvekontrast og smag.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 128 = kj 537

Kulhydrat 3 g Protein 11 g Fedt 8 g (56%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her