
 
Desserten er en
trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede hasselnødder. 
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 2-3 timer. 
 
#
3 dl koncentreret
blåbærsaft (eller portvin) 
250 g tørrede
svesker 
12 makroner 
 
Vaniljecreme med
nødder: 
1 stang vanilje 
40 g sukker 
1½ dl mælk 
1 dl piskefløde (+
evt. lidt ekstra) 
2 æg 
1 spsk majsstivelse 
50 g hasselnøddekerner
*
 
Giv saft eller
portvin et opkog, og hæld den over sveskerne, så de er dækkede. 
Lad dem trække i et
par timer. 
 
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret. 
Pisk mælk og fløde
sammen med æg, majsstivelse, og vaniljesukker. 
Bring det i kog, og
kog det under omrøring i 3-4 min. 
Hæld cremen i en
skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle. 
 
Læg makroner i
portionsglas, og fordel de udblødte svesker og saften i glassene. 
 
Rist nødderne på en
tør pande, og gnid de løse hinder af i et stykke køkkenrulle. 
Hak nødderne, og rør
dem i cremen. 
Tilsæt evt. lidt
ekstra fløde, og fordel cremen i glassene.