
 
En let men ikke desto mindre raffineret forret, som er nem
at tilberede. Hurtigt og let.
• Pinjekerner er, som andre nødder og mandler, meget
næringsrige. De indeholder værdifuldt protein, fedt og kulhydrat. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 2 timer. 4 portioner 
 
# Råvarer til Peberfrugt med friskost:
1 grøn, 1 rød og 1 gul peberfrugt 
30 g pinjekerner 
1 bundt basilikum 
1 fed hvidløg 
4 dl kvark 
1 spsk friskpresset citronsaft 
1 spsk smør eller margarine 
½ tsk salt 
⅛ tsk sort peber 
* 
 
Fremgangsmåde:
1 Skyl peberfrugterne og skær et låg af dem. 
Fjern kerner og mellemvægge, skyl dem og lad dem dryppe af
med åbningen nedad på et stykke køkkenrulle. 
 
2 Rist pinjekernerne på en tør pande, rør rundt hele tiden. 
Hak dem groft. 
Skyl basilikummen og dup den tør med køkkenrulle. 
Nip bladene af og striml dem fint. Pil hvidløget. 
 
3 Rør kvark, citronsaft og det bløde fedtstof sammen, pres
hvidløget i, tilsæt basilikum og smag til med salt og friskkværnet sort peber. 
 
4 Fyld peberfrugterne med ostemassen, pres fyldet sammen. 
Læg peberfrugterne i køleskabet og lad dem ligge mindst 2
timer eller til fyldet er stivnet. 
 
5 Skær peberfrugterne i ca. 1 cm tykke skiver, med en skarp
kniv og anret dem på et serveringsfad eller på tallerkener. 
Garner med basilikumblade. 
 
Variation: 
Fyld udhulede cherry tomater eller større halverede tomater
med ostemassen. 
 
Tips & råd
 
 
I stedet for pinjekerner, kan du anvende solsikkekerner som ristes
og grovhakkes på samme måde som pinjekernerne. 
 
 
Små peberfrugtbåde: del peberfrugterne i otte både. 
Fordel ostemassen (uden kerner) på peberstykkerne. 
Drys de ristede pinjekerner over.
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 237 = kJ 995 
Kulhydrat 9 g Protein 12 g Fedt 17 g (64%) Fibre 2 g