Logo

Grundlovsdessert - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den klassiske dessert i rød-hvide farver, blev før i tiden serveret i mange hjem d. 5. juni, Grundlovsdag. Desserten er lige så god og aktuel i dag.

Til 4 personer

¾ kg vinrabarber

125 g sukker

Creme:

4 æg

4 spsk sukker

4 dl fløde

1 stang vanilje

4 blade husblas

1 ½ dl piskefløde

mandelsplitter eller -flager

 

Skær rabarberstilkene i 2 cm lange stykker og kom dem i et ovnfast fad.

Drys sukkeret på.

Sæt fadet i ovnen ved 160°C i 25 minutter.

Rabarberne skal være let sprøde endnu, de må ikke blive så bløde som til kompot.

Bring fløden i kog med den flækkede vanilje og læg husblasen i koldt vand.

Pisk æggeblommerne med sukkeret og hæld den koghede fløde i.

Knug husblasen fri for vand og rør den i cremen, husblasen smelter med det samme.

Lad cremen svale af, men rør af og til i den, så den ikke trækker skind.

Pisk æggehviderne stive og fold dem i cremen, inden den bliver helt stiv.

Kom den kolde rabarberblanding i en skål og hæld den knapt stivnede creme over.

Pynt med flødeskum og drys med mandelsplitter eller flager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her