100 g  vilde canadiske ris 
evt. lidt hønsebouillon 
75 g  gulerødder 
20 g  valnødder 
75 g  forårsløg 
40 g  rosiner 
 
Dressing: 
0.5 dl citronsaft 
0.2 dl jomfruolivenolie 
salt, peber
  
De vilde ris skylles godt og hældes i ca. dobbelt så meget kogende vand 
tilsat lidt hønsebouillon.
Koger i ca. 45 minutter, hold godt øje med at de ikke koger for lang tid, da de så bliver bløde, kedelige og klistrede.
De skal åbne sig for at være tilpas faste i konsistensen uden at være 
hårde.
Det kræver lidt omhu at få det perfekte resultat. 
Gulerødderne skæres i strimler, valnødderne skæres en til to gange 
igennem og forårsløgene skives. 
Ingredienserne til dressingen røres sammen og blandes med vilde ris, urter, nødder og rosiner.
  
Tips: Betegnelsen vilde ris er temmelig misvisende, idet der faktisk er tale om en græsart, der gror i sumpene i Canada.
Før i tiden høstede indianerne de vilde ris fra kano ved simpelthen at slå 
med stokke på planterne, så risen faldt ned i båden.
Det er sikkert stadig en temmelig omstændelig proces, den meget høje pris på produktet kunne tyde på det.