300 g  faste små rørhatte
2 skalotteløg
50 g  valnødder
1 krøllet salat fx frissée eller eisberger
1 lille  bdt  kørvel
1 lille  bdt  purløg
1 lille  buketskovsyre
olie til stegning
 
Dressing: 
2 dl  Jomfruolie 
1 dl  Hvidvinseddike
 salt
 friskmalet peber
Svampene gøres i stand og skæres i fine skiver. 
Skalotteløgene pilles, vaskes og hakkes. Krydderurterne og skovsyren skylles og finhakkes - gem nogle stilke til dekoration. Valnøddekærnerne blancheres og skylles i kold vand. 
Salaten skylles og slynges fri for væde og plukkes/snittes. 
Hvidvinseddiken piskes med olie, salt og peber.
Rist de finthakkede skalotteløg i lidt olie, tilsæt de skiveskårne rørhatte og rist til svampene er gyldne. 
Hældes på sigte og blandes sammen med valnøddekærnerne og salaten i dressingen. 
Anrettes i skål eller på tallerkner, dekoreres med krydderurtestilke og serveres med groft brød.