Logo

Svampe i vanilje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små faste svampe og indkøbte champignon bliver fantastiske kogt i vaniljelage.
Vaniljen smager som svampenes forlængede arm, og man er meget langt fra dessert.

2 kg hele, faste små svampe
2 flækkede vaniljestænger
10 store, pillede fed hvidløg
20 store bananløg/skalotteløg
3 dl (oliven)olie
1 dl sherryeddike
1 spsk herbes de provence
3 spsk ketjap benteng manis, sød indonesisk soja
salt og peber

Kom det hele i en flad gryde og kog sagte, indtil svampene er meget møre. Det tager mindst en halv time, som regel nærmere en hel.

Svampene holder sig fint i køleskabet i nogle dage.

Spis til vildt, frikadeller, til stegt fisk eller som en del af en tapas.

Hvis man bliver vild med det og har rigtig mange svampe, kommer man de halvfærdige svampe og lage på syltetøjsglas med låget skruet næsten på og henkoger dem ved 120ºC i ovnen, indtil det bobler i glassene.

Skru de varme glas tæt til og lad dem køle langsomt ned i ovnen. På denne måde holder de i årevis.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.778 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
34401-04-2013 17:37:18 madABC
Tak til beatrizq, vi har rettet fejlen.
34501-04-2013 17:35:39 beatrizq
To kg flækkede vaniljestænger!!!? det må være to stk...

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her