
 
Denne
spændende hønsesalat er smagt til med karry og har fået fylde og bid af to
slags selleri. 
Arbejdstid:
45 min. Kogetid: 45 min. 6 personer 
 
#
1
frisk kylling (1200 g) 
1
liter vand 
1
terning grønsagsbouillon 
250
g skrællet knoldselleri 
3
stilke bladselleri 
 
Dressing:
2
dl cremefraiche, græsk yoghurt eller skyr 
75
g mayonnaise 
1-2
tsk dijonsennep 
1-2
tsk karry 
salt
og friskkværnet peber 
 
Pynt:
sprøde salatblade og evt. sprødstegt bacon/ lufttørret skinke 
 
Tilbehør:
lyst brød eller rugbrød 
*
 
Læg
kyllingen i en gryde med vand og bouillonterning, og giv den et stille opkog. 
Skru
ned, fjern skum, og lad kyllingen simre i 45 min. 
Lad
den afkøle i bouillonen. 
 
Skær
skrællet knoldselleri i tynde strimler. 
Blancher
dem i 1 min. i kogende, letsaltet vand, og læg dem straks i iskoldt vand. 
Dryp
dem af i en sigte. 
 
Skræl
bladselleri stilkene, og snit dem fint. 
Læg
dem i isvand i 15 min., og lad dem dryppe af i en sigte. 
 
Rør
ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med karry, salt og peber. 
 
Tag
kyllingen op af bouillonen, og træk skindet af. 
Pluk
kødet af skroget og del/skær det i mundrette stykker. 
Vend
dem i dressingen sammen med afdryppet knold- og bladselleri. 
 
Anret
hønsesalaten i en skål eller på et fad med sprøde salatblade og sprødstegt
bacon eller skinke. 
 
TIPS:
Original hønsesalat indeholder hvide aspargessnitter, champignon og ikke knoldselleri.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin