Logo

Dansk fiskesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dansk fiskesuppe

¼ selleri

1 gulerod

1 løg

1 kg torsk

1 lille laurbærblad

salt

2 fiskebouillonterninger

1 bdt persille

1½ spsk smør eller margarine

3 spsk hvedemel

1 lille pakke dybfrosne ærter

1 porre

1 tsk kryddereddike

1 æggeblomme

0,5 dl fløde

Tilbehør: ristet brød

*

Rens selleri, gulerod og løg, skær det hele i småstykker og kom det sammen med den rensede fisk i 1 liter vand, tilsat laurbærblad og salt.

Lad det koge 20-25 minutter.

Kog imens fiskeben etc. af i 5 dl vand, tilsat bouillonterninger og persille.

Tag halvdelen af fiskekødet fra og hold det varmt.

Purér grønsager og den anden halvdel af fisken og si fiskeafkoget i.

Bag fedtstoffet af med hvedemel og spæd med afkog samt pureen.

Tilsæt ærter porreringe og lad suppen småkoge i 10 minutter.

Smag til med salt og kryddereddike og legér suppen med æggeblomme og ½ dl fløde - pisk kraftigt og tilsæt så resten af fisken delt i mundrette stykker.

Suppen må herefter ikke koge.

Server suppen straks med lidt grønt drys og ristet brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her