
Lækker opskrift på indisk butter chicken eller murgh makhani
som den bliver kaldt i sit hjemland.
Butter Chicken er nem at lave selv. En indisk gryderet med
kylling, som smager skønt af krydderier. 
Til
1 person. Tilberedningstid: 30 minutter. Koge/stegetid: 75 minutter. Fryseegnet.
 
#
170
g kyllingefilet 
75
g løg 
2
fed hvidløg 
5 g
ingefær 
10
g smør (øko) 
10
g tørrede krydderier 
100
g tomat 
salt
og peber 
50
g yoghurt, 1,5% 
1
lime citronverbena 
75
g kogte brune jasminris 
*
 
Skær
kyllingefileten i mindre stykker. 
Pil
løg og hvidløg og skræl ingefær - Hak alt.
Steg
kødet i lidt af smørret med løg, hvidløg, ingefær og halvdelen af de tørrede
krydderier og lad det simre ved svag varme i ca. 35 minutter. 
Skyl
og skær imens tomat i tern. 
Varm
så resten af smørret i en ny gryde og tilsæt resten af de tørrede krydderier og
tomat. 
Kom
salt og peber over og lad det koge i 5-7 minutter, til konsistensen bliver lidt
tykkere. 
Rør
herefter yoghurten i saucen og tilsæt kyllingeblandingen. 
Pres
lidt frisk limesaft i retten og lad simre videre under låg i 25 minutter det må
endelig ikke koge, så skiller yoghurten. 
Smag
til slut til med mere salt, peber og limesaft. 
Skyl,
slyng og pluk citronverbena og pynt retten med det. 
Spis
kyllingeretten med de varme, nykogte ris til. 
 
Kalorier:
487 kcal. Protein 43 g (35%) Kulhydrat 46 g (36%) Fedt 16 g (29%) Kostfibre 4 g.
TIPS:
De tørrede krydderier kan være spidskommen, koriander og chili. I stedet for
ris kan du spise naanbrød og en salat til. 
Murgh makhani laves ved at marinere kylling i yoghurt over
natten. Man tilsætter så krydderi, typisk garam masala, ingefær, koriander og hvidløg.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin